Kenapa Terasa..?? :)

ditaip Miss Butang jam 4:21 PM

Assalamualaikum :)
rajin pulak update kan..heh
semalam, 17 mac 2012..miss butang pergi east coast mall..
tujuan utamanya pergi situ nak hantar si wani beli barang dia..dan jumpa kawan miss butang..

Lepas parking kereta, terus turun menuju jamban kerana.....tangki penuh..eh..
keluar je jamban, syiiuuuuuuu..seorang lelaki hulur tote bag..tau..?? alaaaa beg yg sekarang da banyak jual demi hari sabtu..ahahhhhh..x dpt tangkap lg..?? beg yang..ah gugel la -,-

Lepas tu..miss butang dengan senyum manisnya cakap tak nak..then, dia cakap 'amik la kak..free je'
malas layan punya hal, miss butang pun amik je..tiba-tiba terus dia macam tarik beg tu, maknanya dengan gue sekali la tertarik kan..boleh imagine x di situ..?? x boleh sudah..huh..ceh emosi :p

Lepas tu miss butang pun dengan cambest cakap kuat-kuat 'oii..benci betul la..amik la balik..tak nak'
nama pun lelaki pesen kurang asam..dia terus cakap 'ala akak..tulis slogan je..boleh ye..sekejap je'
miss butang pun..ikut jela..kah kah..macam cacat je kan..apasal x lari je..tapi itu la..miss butang macam kesian kat dorang..tau dia berusaha nak promote barang kedai dia..jadi layankan lagi..heehh

Lepas tu..duduk kt kerusi..dia pun bagi kertas, ada la ruang tempat tulis slogan..
lepas tu..tulis la nama,no tepon,ic,dan alamat juga..lepas tu ada 3 soalan lain kt bawah tu..
agak lama memikirkan slogan tersebut ye kalian..konon-konon slogan tu, kalau best, dorang amik buat slogan dorang officially..konon nak cari 5 slogan best..3 da dapat..tinggal 2 je dorang nak cari..pemenang 5 orang ni nanti dapat la hadiah produk kedai dorang..

Lepas tu, dorang amik la induction cooker..versi ada 2 stove je..harga RM700+
ala dapur yang pakai karen tu..konon letak tangan, tapi x panas..dia punya permukaan made of ceramic..bawah dapur tu ada cooler..alohh macam cooler pad laptop tu..keh..
sebulan, dapur tu guna karen RM17+ je..konon jimat la dari guna tong gas kan..heh..seriously..?? guna tong gas, tahan 2 bulan, RM20+ ..so..mana lagi jimat..?? kira sendiri ye :D

Haa..dia tunjuk dapur tu sebab tadi dalam kertas tu ada 3 soalan kan..ada la soalan pasal induction cooker tu..disitu la..ilmu-ilmu bakal dicurahkan..keh..tapi soalan dia :

1.pandangan tentang induction cooker..mesra alam x..??
   
2.pandangan tentang harga induction cooker..berpatutan x..?? selamat untuk keluarga x..??

3.pandangan tentang layanan staff syarikat dorang..??

Heh..gue pun jawab dengan cemerlang..lepas tu siap la kan..dia bagi balik tote bag tu..tapi berkedut-kedut..miss butang demand okei..da la guna cara kotor tadi tarik orang.. 'Nak beg lain..buruk tu..tak nak :D'
dorang pun amik beg baru..lepas tu ada la kertas dalam tu..voucher la konon..bila bukak, ada gambar 4 produk dia..sume yang hebat la..induction cooker tapi versi 3 stove..yang harga RM3000+ ,vacuum cleaner,water filter, pastu ape tah lagi satu..heh..tetapi,konon disebabkan miss butang dpt voucher tu, miss butang bayar RM3999 je then dapat 4 barang tersebut..wahh!! awesome kan..kah2..

Sebenarnya..voucher dorang seharusnya terdiri daripada 3 barang je..tapi yang miss butang dapat, 4 barang kan..jd SPECIAL la !! staff dia semangat tepon konon-konon bos dia yang paling besar, untuk mengesahkan keistimewaan itu :D konon lepas tu bos dia nak cakap sendiri dengan miss butang..ewahh..
tapi kan..bila bos dia cuba nak cakap, staff dia ni ada la 3 orang keliling miss butang, menyanyi kuat2 yang tahap sumbang tu..sengaja la senang citer dorang ni buat bising -,- tapi..there is a moment..bila dorang bercakap, suara dorang dapat didengari melalui tepon yang miss butang sedang on call dengan si bos tu..haha!! korang paham kan..?? maksudnya, BOS BESAR tu ada dalam kedai tu jugak..keh2..apahal sampai nak cakap dalam tepon kalau ada dalam tempat yang sama..?? apasal..?? pelik kan..haha..
penat okei nak pura-pura jadi orang bodoh depan dorang..berlakon jadi orang tertipu..heh..

Lepas tu, dorang mintak ic..konon tak percaya alamat yang miss butang tulis atas kertas mula-mula tu..
pastu nak tengok kad ATM gue..apedehal ni der..?? heh..dorang cakap, kalau nak barang 4 jenis tadi tu, boleh hutang melalui bank..no interest..cewah..2 tahun bayar..hehe..

Miss butang dengan selamba cakap 'kalau saya tak nak..??'
terus  berubah muke dorang..hoho!!
'Kalau akak tak nak, kitorang tak rugi..akak yang rugi..'
cehhh tak rugi konon..padahal muke masing-masing dah nak nangis sebab gue tak menghargai peluang spesel tu ;D
lepas tu..dia konon cuba nak tepon bos dia lagi..konon dia cakap miss butang ni spesel sangat dapat voucher tu..miss butang da terpilih jadi duta kedai dorang..WHAT THE?? duta..?? muke ni duta..?? haha!! ;D konon sume cakap nak tangkap gamba dengan miss butang..duta la katekan..pecah tak pecah usus gue gelak kat situ..dia cakap, sebab miss butang da jadi duta, dorang nak try pujuk bos tu, bagi separuh harga dari RM3999 tadi tu..hahah!! nonsense..!! pathethic..!! ;D tak nak kalah tu..orang da cakap tak nak kan tadi..degil..
yang x tahannya, once dia call bos dia, someone's phone is ringing behind them..berebut dia letak call dia..
kantoi ke bang..?? B-)

Lepas tu tepon dia bunyi..bos dia tepon la konon..pastu dia suruh miss butang cakap sendiri dengan bos dia lagi sekali..
miss butang pun cakap 'hentikanlah usaha anda..saya tak nak beli..murah pun tak nak..ni bukan keperluan saya :) tak baik tau buli saya..tak baik mempermainkan anak yatim'
dorang pun..again..blur..kih kih kih ;D
dorang pun berjemaah cakap 'akak!! dosa tau tipu..tuhan marah..sampai hati akak cakap kitorang tipu..esok saya berhenti kerja la macam ni..sedih saya'
miss butang pun..'okei la..boleh saya pergi..?? :) haa lagi satu..saya tak cakap pun korang menipu..memang saya yang tak nak beli barang ni..duit saya bukan untuk beli semua ni..nanti kawen baru saya beli ye..'

miss butang pun keluar kedai sambil sengih-sengih..heheh..tiba-tiba je terasa ye dak..orang tak cakap pun dia menipu walaupun memang da nampak sangat penipunya jah oii!!

yeaahh..mungkin muke miss butang macam orang bodo..muke senang ditipu gitu..tapi muke jela kan..keh ;D
seronok juge main-main macam ni..tengok muke usaha dorang..lagi satu..dapat jugak ilmu sikit tentang induction cooker tu..ada cooler, ceramic bagai..heh..x terpikir nak beli..

kalian..jangan mudah tertipu okei..memang kedai dorang nampak sangat berjaya dan staff peramah..tapi..plisss..dalam dunia ni..takde benda yang free :) percayalah..sedangkan nak dapat pahala pun kena buat baik dulu ;)

kejadian berlaku di Kuantan..nama kedai di rahsiakan :D
okei jaga diri..jangan ikut orang tak dikenali..hehe  ʘ‿ʘ






Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



2 komen:

Mommy Pinky on Sunday, March 18, 2012 said...

ada lagi guna taktik nih, dah lama tersebar cara dia tu. sama je dari dulu sampai sekarang. hah hah :D
p/s: kesian makcik2 yg terpedaya

Miss Butang on Monday, March 19, 2012 said...

kan..memang ada pun masa patin tengah dipermain tu, ada orang yang muke bahagia bawak keluar barang dari kedai tu..da kena tipu kot..muke mcm orang baik2 je :/

Post a Comment

Butang golek-golek

 

Copyright © 2017 Bello Butang. All rights reserved | Sign in, Design