Buah pelam dimakan orang ヽ( ̄(エ) ̄)ノ

ditaip oleh Miss Butang jam 7:39 PM


Assalamualaikum..
sihat? miss butang sihat malah gembira sekali..hehe
apa aktiviti hujung minggu?
tolonglah jangan tidur!! kita masih muda u ollss!! kemon laa..bangun2..
eh nak pergi mana tu!! duduk balik..sambung baca :8)
miss butang hari ni nak cerita pasal..ermm..pasal......

Korang ada tak baju2 yang korang macam tak sudi nak pakai?
rasanya mesti ada kan..
mungkin sebab tak suka design baju tu..warna ke..corak..bla bla bla
miss butang cerita pasal miss sendiri la ye..hihi ≖‿≖
miss butang ada satu baju ni..maxi dress..you know what is maxi dress?
alaaa yang trend sekarang orang ramai pakai..macam jubah tapi moden punya..
tapi miss butang punya ni singkat sikit..sampai betis je..
jadi miss butang suka nak buat baju tidur jela kalau dah senteng ni..
maka miss butang pakai la..
TETAPI..lepas tengok diri sendiri dalam cermin, miss butang terus salin baju lain..dan kejadian ini berterusan setiap kali miss butang pakai baju ni..tak pernah melebihi 5 minit..mesti salin balik..
apakah sebenarnya yang terjadi???!!!

Sebenarnya..sebab baju tu lengan kudung..haha
you know lengan kudung? sleeveless..nampak ketiak..haa tahu?
dah kenapanya kan..bukan bawak jalan2 pun..baju tidur je pun..dalam rumah ada mak dengan adik2 je pun..tak aurat langsung pun..ketiak je punnn....
Ini...bukan...soal....aurat....sama...sekali....
ini aku sendiri yang bermasalah sebenarnya dalam pendedahan ketiak..hoho
kalau korang yakin dengan ketiak korang tidak mengapalah..
saya tidak begitu ┐(‘~‘ )┌
ini sangat merisaukan!! urghhh!!
pernah cuba pakai dua lapis..tapi tak selesa..duhhh cerewet  (-_\)

Dah berbulan mak belikan baju tu..sayang pulak tak pakai kan..
akhirnya ilham datang!! yeah!!
miss butang alter baju tu jadi peplum..!!
you know or you don't know haa what is peplum??
peplum..say it!! dushh (。_°☆\(- – )

miss butang tunjuk sikit proses transformers ye  (´ ▽`).。o♡

okei..ni rupa asal maxi dress tu..paras betis je..dan tanpa lengan disisi
 (´Д`)

mari bentang dia atas meja bedah!! hehe


kita belah perut dia!! yeah!!


hasil pembedahan tadi digunakan untuk efek peplum..tapi sebab kain tu macam banyak, belah tengah2 lagi sekali..nanti boleh dapat 2 lapis peplum..


dah ni apahal inner neck ada kat sini ni??


jeng jeng!! dah siap!! tiba2 je kan..haha..peplum double layer..double decker pon moleh..ikut korang panggil apa


nampak tak tu??


tu..nampak x? ketiak dah tak terdedah lagi!! haha!! yeay!! kita guna inner neck yang sesat tadi tu :D


selamba la kan lengan lain sebelah warna..kata trendy..hoho..

ni bahagian belakang :)

okei..nampak tak?
hihi..seronok alter2 ni..haaa nak jadi tukang jahit jugak la tu  (¬‿¬)
adakah rasa membazir sebab mengorbankan 2 inner neck demi menutup ketiak??
naaayyyy..tidak sama sekali..sebab inner neck tu pun miss butang jarang pakai jugak sebab ketat giler sampai terjerut anak tekak aku ni haahh!! emo
jadi daripada dia bersawang, baik kita lengankan dia \( ` ∀´)/

miss butang tak buat tutorial betul2 pun ni..nanti panjang sangat pulak nak berceritanya..
lagipun memang tak gagah nak ajar orang..
i pun budak hingus hijau lagi dalam bidang menjahit ni you (  ゚,_ゝ゚)

makanya..cukup sampai disini sayaaaangg~ *nyanyi*
okei lah..jaga diri u olls..
i rajin i hapdet lagi la ye..i tak rajin, jumpa next year la pule..ewah mcm pantun berirama pulak..
makanya lagi sekali..selamat beramal & tidak membazir..hehe..
Assalamualaikum..
haa jawab la..wajib ni..emo








Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕

6 komen:

abang mi said...

untuk laki?

Miss Butang said...

nak alter kemeja jadi singlet ke incik abang mi? :D

Mommy Pinky said...

ketiak buruk ek? :D

Miss Butang said...

hei!! haha jgn cakap :D
*rasuah air* (  ゜Д゜)⊃旦

Irsya Healthy House said...

huhu..chomei je operate dress tu jd ala2 blouse peplum... :)

Miss Butang said...

hehe!! terima kasih sudi baca ye cik irsya :D

Post a Comment

Butang golek-golek